Přejít k hlavnímu obsahu

Skoro 6 tisíc za novou edici Escape from Tarkov. Hráči jsou pobouření, „pay-to-win“ nechtějí

26. 4. 2024 | 16:00 Kauza
Vývojáři z Battlestate Games si pěkně zavařili. Od nového slibovaného updatu si komunita slibovala řadu novinek a oprav, jenže byla v šoku po odhalení nové „pay-to-win“ edice. Ta stojí téměř 6 tisíc korun a uživatelům poskytuje celou řadu výhod. Hněv komunity to ale nijak nezmenšuje.
The Unheard Edition
The Unheard Edition
Zdroj: Battlestate Games

Nejednou se vývojáři populárních a zajetých titulů přepočítali, když do hry zařadili „pay-to-win“ prvky. Teď se do řady přidal i Escape from Tarkov. Nejnovější vydání hry může poskytnout velikou výhodu každému, kdo je ochotný sáhnout do své peněženky.

Nová edice hry Unheard Edition uživatelům poskytuje spoustu dalšího vybavení a zdrojů, rozšířený inventář, vyšší počáteční úroveň určitých dovedností, více místa v PMC kapsách, více Fence stangings, větší počet slotů ve Flea Marketu a řadu dalších věcí, včetně kosmetiky a DLC. „Nejlepší na tom je přidání dalších Flea slotů, které nám byly odebrány jako způsob, jak omezit výhody RMT a podvodníků. Teď musíme zaplatit, abychom je dostali zpět,“ zoufají hráči.

Patch 0.14.6 se měl údajně instalovat kolem 6 hodin, proto hráči doufali v řadu novinek a oprav a možná dokonce i něco více. Celá komunita se proti Battlestate Games semkla a vyjádřila svůj obrovský nesouhlas. „Nechutný update, vykopali si vlastní hrob,“ sdílí své myšlenky někteří hráči a doporučují, aby si ostatní novou edici rozhodně nekupovali. „Pokud chcete, pokračujte v hraní EfT, ale nepodporujte finančně společnost, která opakovaně slibovala hory doly a nyní nás jen nehorázně podvedla,“ prohlásil jeden z uživatelů.

Celý seznam výhod v Unheard Edition je na oficiálních stránkách, včetně možnosti nákupu. Brzy nastane restartování serveru, kde se všichni hráči vrátí na úroveň jedna, ale majitelé Unheard edice už budou mít obrovský náskok před svými protihráči.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.