Přejít k hlavnímu obsahu

Otrávil se jídlem, neustále zvracel, ale přesto byl hvězdou utkání proti mistrům světa

7. 5. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Příběh
Americký hráč Michaela „Grim“ Wince je přirovnáván k legendárnímu basketbalistovi Michaelu Jordanovi. Wince totiž v utkání proti Natus Vincere předvedl fenomenální výkon, ačkoliv bojoval s otravou jídlem podobně jako Jordan v roce 1997. Zdravotní stav jej ale nezastavil.
Michael „Grim“ Wince
Michael „Grim“ Wince
Zdroj: Dust2.us

Complexity na závěr skupinové fáze ESL Pro League naprosto šokovali úřadující světové šampiony z Natus Vincere. Jedenáctý nejlepší tým světa navázal na výhry nad PERA Esports a HEROIC a dokázal postoupit z prvního místa. Výkon to byl obdivuhodný, a to svět ještě nevěděl o stavu Michaela „Grim“ Wince.

23letý Američan byl se skóre 55-37 nejlepším hráčem zápasu. Podle pozápasového rozhovoru Håkona „hallzerk“ Fjærliho byl přitom 30 hodin bez jakéhokoliv příjmu potravy a během celého dne odhadem 14-15krát zvracet. „Přesto mu to střílelo rovně,“ dodal s úsměvem zkušený kolega Jonathan „EliGE“ Jablonowski.

Complexity tak jako nejvyšší seed ze skupiny D míří přímo do čtvrtfinále. O kolo dříve začnou play-off Natus Vincere, na úplném startu již dnes budou stát zbývající postupující BIG a FlyQuest. Ve stejnou chvíli vyhráli skupinu B MOUZ před týmem Liquid, složení vyřazovací části poté uzavřeli GamerLegion a Monte.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.