Přejít k hlavnímu obsahu

MATYS získal ocenění nejužitečnějšího hráče. K postupu ale fnatic bohužel nedotáhl

3. 5. 2024 | 16:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Fnatic se po vyřazení z ESL Pro League vrátili k hraní online turnajů. V nich nejde jen o posun v žebříčku a finanční odměny, ale také o získání sebevědomí a možný postup na světové akce.
Matúš „MATYS“ Šimko
Matúš „MATYS“ Šimko
Zdroj: Compass

Čtyři týmy obdržely pozvánku do pokročilé fáze YaLLa Compass Spring, ale jen jeden potvrdil roli favorita a zabojoval o prvenství. Jednalo se o fnatic, jehož hlavní hvězdou byl v tomto turnaji Matúš „MATYS“ Šimko. Slovenský střelec zažívá individuálně vydařené první angažmá ve světě, týmové úspěchy ale chybí.

Tentokrát ale k postupu na velkou akci měli opravdu blízko. Fnatic na úvod zničili Nexus Gaming, nechyběla ani čistá mapa 13:0. MATYS k této demolici přispěl K/D 35-13. Hvězdný Slovák ale nepolevil ani v semifinále proti AMKAL. Ve třímapově bitvě atakoval rating 1,50, na obou vyhraných mapách byl jasným tahounem.

Finálovým oponentem slavné organizace byl dánský celek Sashi. Ten pod taktovkou Nicolaie „HUNDEN“ Petersena letí vzhůru žebříčkem a do sbírky získal také skalp fnatic, který znamená postup do Abú Dhabí. MATYS se znovu dostal do zelených čísel, ne však dostatečně. Ocenění MVP by určitě vyměnil za postup.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.