Přejít k hlavnímu obsahu

F2P střílečka od Ubisoftu vyjde už brzy. Spojuje světy Splinter Cell, Far Cry či The Division

4. 5. 2024 | 16:00 Gaming
Nikdo už tomu pomalu nevěřil, ale plná verze hry XDefiant skutečně spatří světlo světa. Ubisoft vypustí dlouhé roky připravovaný projekt se Season Zero do volné přírody v úterý 21. května.
XDefiant
XDefiant
Zdroj: Ubisoft

XDefiant byl světu představený v roce 2021 a již vloni se očekávalo jeho vydání. Po uzavřeném i otevřeném testování ale vývojáři nebyli se stavem hry spokojení a raději si vzali další čas k dobru. Letošní test už ale konečně šel podle představ a Ubisoft mohl oznámit datum vydání. Multiplayerová free-to-play střílečka propojující různé světy Ubisoft titulů dorazí na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S v úterý 21. května.

Jak si určitě sami domyslíte, tak s F2P modelem živé služby nebudou chybět pravidelné sezóny. Vydavatel spolu s odhalením termínu vydání představil také obsahový plán. Vše odstartuje šestitýdenní předehrou jménem Season Zero, poté bude každá další sezóna trvat tři měsíce. Těšit se už od prvního dne můžete na čtrnáct map, pět frakcí, pět herních režimů a dvacet čtyři zbraní. Každá sezóna tento výčet ale rozšíří.

XDefiant budí rozpaky především proto, že v lecčem připomíná kombinaci Overwatche a chudého příbuzného Call of Duty. Z hlediska gameplaye ale podle posledního testu můžeme konstatovat, že něco na XDefiantu skutečně je a jako F2P titul stojí za vyzkoušení. Propojení světů Far Cry, Ghost Recon, Watch Dogs, The Division a Splinter Cell je samo o sobě povedeným krokem od Ubisoftu. Teď už si jen získat hráče.

Obsah při vydání hry
Obsah při vydání hry
Zdroj: Ubisoft
Zdroj: ubisoft.com
Štítky: XDefiant, Ubisoft
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.